Lär dig köra bil genom en körsimulator

BMW-bilar på Medinas Trafikskola Karlshamn

En körsimulator är lite som ett spel och därför är det ett väldigt roligt sätt att lära sig köra bil på. Det är redan standard att träna i en simulator om man ska lära sig att flyga på en pilotutbildning, men det är ännu inte särskilt vanligt att se körsimulatorer på svenska körskolor. Att lära sig köra bil med hjälp av en simulator är dock både effektivt, miljövänligt och billigt. Det går till på så sätt att man sitter i simulatorn, sedan vägleds av en virtuell trafiklärare som guidar en steg för steg. I slutet på lektionen får man feedback på sin körning och det man presterade lite sämre på tränar man sedan på upprepade gånger.

I Finland, Storbritannien och Holland är det ganska vanligt att en del av körkortsutbildningen genomförs med hjälp av en simulator och när man lär sig köra bil i Japan är det ett obligatoriskt moment. Det kanske inte är så konstigt med tanke på hur populärt det digitala är i Japan. Men även i Sverige gillar vi och främjar digitalisering och det är därför underligt att vi inte har mer körsimulatorer i trafikskolor. Svenskar har till exempel haft stora framgångar inom e-sport och man kan till och med satsa på vårt svenska e-sportslandslag genom csgo betting om man vill. Trots det stora intresset som svenskar bevisligen har för spel och digitala lösningar är det dock tunt med körskolor som erbjuder simulatorer.

Med en körsimulator kan man träna i en kontrollerad och lugn miljö som tillåter en att köra i sin egen takt. Man får även öva om och om igen till dess att man klarar momenten, vilket kan öka chanserna att man klarar körkortsprovet på första försöket. Att ha en körlektion i en simulator är dessutom billigare än att ha vanliga lektioner, samtidigt som det är miljövänligare med tanke på att inget fossilt bränsle förbrukas. Vissa studier har även visat att förare som har tränat i körsimulatorer är säkrare bilförare. De får nämligen öva på farliga situationer och lär sig hur de ska hantera dessa på korrekt sätt. Det går inte att göra på en vanlig körlektion.

Det finns ännu inte en körsimulator på Medina körskola, men det är definitivt något som kan läggas till i utbudet så småningom om det finns en efterfrågan.

Post a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *